S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
 

Úvod » Ovocné tropické rostliny » Pitanga - Eugenia uniflora


        

Pitanga - Eugenia uniflora

skladem

 

Skladem: 9 ks
Přibližná výška rostliny v cm (bez květináče): 15/25
Maximální mrazuvzdornost: -3°C
Minimální teplotní optimum pro přezimování: +12°C
cena:
169 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

Martej jednokvětá, Pitanga - Eugenia uniflora

 

Pitanga je až sedmimetrový strom nebo keř, pocházející ze severu jižní Ameriky (Brazílie Guayana). Listy jsou dlouhé do 7 cm, vejčité, na bázi zakulacené, celokrajné a lysé, navrchu sytě zelené, ze spodu světlejší. Mladé lístky jsou načervenalé. Květy rostou jednotlivě nebo ve svazečcích až po čtyřech v paždích listů. Jako u ostatních myrtovitých rostlin obsahují květy množství dlouhých prašníků. Okvětní lístky jsou bílé, až 8 mm dlouhé. Plodem je stopkatá červená bobule, je lesklá, velká 2 x 3 cm. Plod je podélně zaškrcený, takže vytváří 7 až 10 širokých žeber. Pod pevnou, tenkou pokožkou je velmi šťavnatá červená dužnina, která konzistencí připomíná třešeň. Chuť je sladkokyselá, někdy příjemně nahořklá.

 

Je to opravdu velmi nenáročná rostlina, která snese krátký přísušek či lehký mrazík do -3°C. Roste bezproblémově a semenáč začíná kvést už ve 3. nebo 4. roce. V létě se rostlině velmi daří venku, kde se rostlina lépe vybarvuje a roste kompaktněji. Substrát potřebuje výživný, středně těžký nebo lehký, nejlépe s obsahem písku i jílu. To zajistí jak propustnost přebytečné vody, tak i část vody zadrží, což je potřeba hlavně v létě venku. V zimě rostlinu umístíme do teplot kolem 10 - 15°C.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MzI0OWMxNT
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: