Výška: Liána, dorůstající délky až okolo 10 metrů.
Plod: Hnědá, chlupatá až olysalá, oválná, kulatá nebo podlohlá bobule, až 7 cm dlouhá, za zralosti měkká se žlutou nebo vzácněji se žluto-červenou dužninou. Zraje od konce října do listopadu.
Květ: bílý s výraznými čnělky (dle nich se česky někdy nazývá čnělkovec)
Odolnost: Mrazuvzdorná rostlina do -16 až - 20°C
Stanoviště: slunné až polostinné.
Půda: písčitá, hlinitá, pH neutrální až mírně kyselé
Jedlé části: Plod.
Poživatelnost za čerstva*: 9/10 - vynikající
Poživatelnost po úpravě*: 9/10 - vynikající
Chuť: čerstvé plody jsou výborné slakokyselé plné chuti. Všechny druhy kiwi pěstované pro plody chutnají podobně. Existuje část lidí, kteří plody nemohou požívat kvůli alergii, nebo kvůli přecitlivělosti, která způsobuje pálení na rtech a jazyku.
Využití: plody se jedí čerstvé, používají se na marmelády, sirupy, vína, likéry a suší se. Také se pěstuje jako okrasná rostlina v japonských a středomořsky stylizovaných zahradách, díky svým velkým chlupatým listům, jež působí velice dekorativně.