Vvytrvalá bylina nebo keř, původem z Austrálie a Nového Zélandu. Rostlina dorůstá výšky až 2 metrů a je charakteristická svými hluboce laločnatými listy a fialovými květ. Plodem jsou vejčité, oranžovo-žluté bobule, které obsahují alkaloidy a jsou v nezralém stavu jedovaté. Ve zralosti mohou být plody využívány jako ovoce i zelenina, avšak s velkou opatrností, musejí být naprosto zřejmě zralé a pro jistotu je lepší je tepelně upravit. Nejlepší je sklízet plody poté, co spadnou z rostliny, protože tehdy ztratí svou ostrou kyselost a plody jsou hodně sladké až nahořklé. Kvalita se liší rostlina od rostliny a dokonce i rok od roku u stejné rostliny. Plody by raději měli konzumovat pouze znalci. Rostlina má především hlavně okrasnou hodnotu díky svému atraktivnímu vzhledu listů a květů.
Rostlina preferuje slunné stanoviště a dobře propustnou, úrodnou půdu s pravidelnou zálivkou. U nás rostlinu pěstujeme obvykle v nádobách, které lze na zimu přemístit do bezmrazého prostoru.