Nabízíme Vám vzdušné - pupenové hlízky jamů, které jsou plně mrazuvzdorné v našich podmínkách! Hlízku vysadíme 1-3 cm hluboko do propustného substrátu a to buď do květináče, nebo pokud již je teplejší počasí tak i přímo ven či do skleníku do volné půdy. Prvním rokem hlízky vyprodukují výhony o velikosti několika desítek centimetrů až metru a půl a další roky již za sezonu udělá i několikametrové povíjivé stonky s tenkými šípovitými listy. V zemi se vytváří světle hnědé hlízy, které během 1-2 roků narostou obvykle nejvýše do 10 cm velikosti, v dalších letech však tvoří hlízy velké i přes kilogram a délky postupně i přes metr, pokud mají hlubokou, kyprou půdu. Tyto hlízy se tepelně upravují a konzumují stejně jako brambory či batáty. Mladé výhony jsou také jedlé a nahrazují špenát či salát. Dokonce i samotné vzdušné hlízky, tvořící se na stoncích, jsou jedlé.
Pokud necháme na podzim hlízy v zemi, nadzemní část rostliny uhyne, ale na jaře se z hlízy znovu probudí. Používá se takto i jako sezónní živý plot. Pokud zemní hlízy sklidíme a spotřebujeme, příští rok opět vysazujeme malé vzdušné - pupenové hlízky.